Bemutatkozás

,,Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.”

/ Weöres Sándor/

A Kortársak az Egészséges Fiatalokért Egyesület, képzett kortárssegítő fiatalok kezdeményezésével, 1995. november 25-én alakult, három felnőtt szakember támogatásával (pszichológus, mentálhigiénikus, gyógypedagógus), akik a szakmai vezetést és koordinálást végezték. Fő céljukként a fiatalok testi-lelki egészségmegőrzését, a kiegyensúlyozott személyiség kialakítását tűzték ki.

Ennek érdekében kortárssegítő fiatalok felkészítését végezték prevenciós feleadatokra. Ennek egyik jelentős területe, a 10 éven keresztül működtetett Ifjúsági Lelkisegély Telefonszolgálat volt.

2018. évtől kezdve egyre nagyobb hangsúlyt helyeztek a generációk közötti kapcsolat kialakítására és fejlesztésére. Programjaikkal, szolgáltatásaikkal, a mai napig, meghatározó aktivitást fejtettek ki az egész Észak-Alföldi Régióban.

2019. évben az Egyesület életében jelentős változások következtek be, mind személyi, mind működési téren.

Új elnök és részben új tagság váltotta a több, mint 20 évig sikeresen működő alapítókat. A tevékenységi kör kibővült, mára már a különböző szolgáltatások, tevékenységek különböző célcsoportokat céloznak meg, melyek a társadalom minden szegmensét lefedik.

Az Egyesület jelenlegi működése során az egészséges életmóddal kapcsolatos szociális, egészségügyi, kulturális-, oktató-nevelő- és szabadidős tevékenységeket egyaránt végez, az életminőség fenntartása, javítása és az azokat károsító, hátráltató tényezők megelőzése, kompenzálása érdekében.

Fő célunk a lakosság fizikai-, mentális-, pszicho-szociális egészségi állapotának és szociális helyzetének javítása, a jobb életminőség elősegítése, valamint az egészségkárosító környezeti, társadalmi és egyéb hatások megelőzése és mérséklése, az egészségtudatosság fejlesztése.

Ennek érdekében nem csak programokat szervezünk és valósítunk meg, hanem elindultunk a szociális alapszolgáltatásokat, fejlesztő foglalkozásokat végző intézmények alapítása, fenntartása irányába.

Jelenleg 10 fő taggal, valamint változó létszámú önkéntessel működik a szervezet. Tagjaink magasan képzett, tapasztalt szociális szakemberek, pedagógusok. Szakmai munkánkat pszichológus és szupervizor szakemberek segítik.

 

Kiss József

Egyesületi Elnök

Együttműködő partnereink

Címer
Hajdúsámson Város Önkormányzata
egyetem
Debreceni Egyetem
logo
Hajdú Gondoskodó Nonprofit Kft. Hajdúhadház
dkef
zalapitvany
Z Generációért Alapítvány
mandok
Mándoki Térségi Szociális Központ
pladany
Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központ 
Püspökladány
iskola
II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Gimnázium, Szakképzőiskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Címer
Nyíradonyi Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatási Központ
lelkiero
Lelkierő Fiatalon a Fiatalokért Egyesület
Címer
Hajdúsámsoni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum
Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-Végrehajtási Intézet
hahalogo
Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesület
mvk_logo
Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete
tamasz

Iroda

4028 Debrecen, Piac u. 28/C.

Telefonszám

(+36) 70 771 4285

Email cím

kortarsak@kortarsak.hu

Kövess minket!

Bankszámla szám:
11738008-20062802-00000000
Adószám:
18547838-1-09
Oldalt készítette
megjelenekaneten.hu